středa 28. července 2010

Ulitlý ulity

Na začátku letošního léta jsme po návratu ze Slovenska přemýšleli, kam se vydáme příště. Volba padla na na naši nejvyšší horu a hned jsme si stanovili termín. Počasí v té době celkem na nic, ale den před odjezdem se obloha nádherně vyčistila, takže jsme vyráželi s modrým plátnem nad hlavou.

Z původního počtu 15 pozvaných, se nám zúžil počet potvrzených účastníků na 11... a během noci z pátka na sobotu(sms v jedenáct večer) klesl ještě o čtyři. Sobotní ráno pak znamenalo úbytek ještě jednoho spoluúčastníka. Nakonec nás vyrazilo 6:-). Krásný počet, ale na první masovější akci jsme si zkrátka museli počkat.

Právě po tomto výšlapu jsme se domluvili a založili výletní skupinu, o jejíž názvu se dlouho debatovalo a nakonec zvítězilo - "Ulítlý ulity". V součastnosti má 14 členů, někteří se však zatím aktivně nezapojili - doufejme, že se to brzy změní. Za dva měsíce fungování, jsme stihli již 4 akce a já tomu říkám malý zázrak, protože během osmi víkendů, dát čtyřikrát dohromady větší počet lidí, kteří mají čas a chuť, to je dneska docela problém. Skupina je otevřena pro každého, kdo by měl zájem společně cestovat, nebo podnikat různé akce. Nejpočetnější z letošních je zatím cyklo Kunětická hora, kde se náše výjezdní skupina zastavila na deseti členech.

V plánu je mnoho dalších výletů, některé jsou v okolí, jiné dál a myšlenkami uvažujeme i o krátké zahraniční víkendové cestě do okolních zemí.

Fotky z našich výprav jsou k nalezení na odkazu Ulítlý ulity.

Žádné komentáře: