středa 1. září 2010

"Venkovský" turnaj

Po nepříliš vydařeném konci letošní sezóny, které souviselo s celkovým rozpadem týmu amerických fotbalistů v Hradci Králové, jsme se spolu s několika spoluhráči rozhodli pokračovat v Pardubicích. Je to sice dál, ale pokud jedeme alespoň dva, tak to tolik nákladné není. Ostatně jezdil bych klidně i sám, protože je to sport, který má svoje kouzlo! Tým funguje již sedm let a v minulém ročníku získal prvenství "B" ligy, která je pouze menší variantou soutěže "A". Rozdíl je především v počtu hráčů na hřišti. V áčku proti sobě stojí jedenáct hráčů. V béčku sedm. Zdá se to být minimální rozdíl, ale v jedenáctkovém potřebujete mít alespoň padesátičlenou základnu hráčů a to je na naše podmínky dost. Snad se třeba někdy v budoucnu podaří i díky našemu přispění do této početnější soutěže prorazit.

A jak to tak ve sportu bývá, první ostrý test na sebe nenechal dlouho čekat. Po pěti tréninkové přípravě a začleňování do týmu jsme vyrazili na Rednecks Bowl. Každý si správně přeloží že to je "venkovský" turnaj, který pořádá partička fajnšmekrů, kteří stále hrají, nebo hráli za různé kluby v ČR. Tzv. Oldboys a patří také mezi favority, neb poslední dva ročníky vyhráli a v tom letošním skončili druzí za pražskými Panthers. Více o celém turnaji není třeba psát, protože to již zvládl zástupce našeho týmu na stránkách Stallions - článek.

Ke svému výkonu mohu jen poznamenat, že i přes úspěšný vstup do turnaje hned v prvním zápase je na čem pracovat. A to doslova! Nevyrovnanost, nebo lépe řečeno nezkušenost vedla k řadě zahozených šancí. Snad je alespoň trochu vyrovnal bodový zisk, který se mi povedl při světlých chvilkách, především v prvním zápase:-)!

Žádné komentáře: