pondělí 25. května 2009

Ignis Brunensis a pivní slavnosti

Inspirace se hledá těžko, ale pokud se vám povede víkendová akce, tak je tu hned. Mezinárodní soutěžní přehlídka ohňostrojů Ignis Brunensis pořádá v Brně, byla hlavním důvodem, proč jsme do této jihomoravské metropole zavítali. Jenom tento víkend totiž sliboval akční podívanou zahajovacího ohňostroje od Theatrum pyroboli Česká republika pod brněnským Špilberkem a ohňostrojné exhibice v podání Flash Barrandov SFX Česká republika na Brněnské přehradě.

V pátek jsme dorazili z Prahy do Brna okolo osmé a hned na to se vypravili do centra. Královo pole je dost daleko, takže jsme radši vzali auto...V centru už bylo našlapáno a tak jsme zabrali místa a 45 minut čekali, než to začne(trochu nekonečné). Úvodní patnáctiminutový ohňostroj se jmenoval "Tance draka" a byl doprovázen muzikou ve stejném stylu. Celkem pěkná podíváná v kontrastu s nasvíceným hradem Špilberk v pozadí. No a okolo jedenácté jsme se konečně dostali do postele:-).

Sobota přinesla nádherné počasí, ale do večerního programu daleko, takže jsme vyrazili do brněnské ZOO, podívat se na tygříka:-). Potom jsme omrkli přehradu a vyrazili na večerní procházku po centru. Navečer nás už čekala masová akce, kam se podle odhadů nacpalo 180 000 lidí. To jsme pocítili ale až při odjezdu(záááácpa jako hrom!). Součástí ohňostroje byla i brněnská verze matějské. Houpačky, kolotoče a různé jiné vynálezy, ze kterých se mi dělá blbě, byly všude. Zuzka mě dostala jen na jakousi kleco-houpačku, kde jsme se vlastní silou, zavření v kleci, snažili otočit o 360 stupňů. Úkol nelehký a ještě teď mě bolí ruce:-). Ve 22:30 zazněly první výstřely ohňostroje, který trval 25 minut. Novoroční podívané bych s tím nesrovnával. Tady byla úplně jiná atmosféra a kvalita provedení taktéž! Prostě paráda! Všem doporučuju...jen rada - nepodceňujte květnovou večerní zimu a deka pod sebe a na přikrytí taky neuškodí. Dlouhé čekání a stání příjemné není. Cesta zpět autem katastrofa, ale tak to bývá. Do postele jsme tentokrát šli asi okolo půlnoci.

V neděli cesta domů, ale abychom toho ještě neměli málo, vyrazili jsme do Letňan, na pražské pivní slavnosti. Dali jsme si černou čtrnáctku a česnekovou pomázánku k tomu a to nám v odpoledním sluníčku tak akorát stačilo. Ani jsme si moc neužili výstavu letadel Aeroexpo, která souběžně běžela na pražském výstavišti. Máme jen pár fotek. Zkrátka do oblak až jindy:-)!!

Foto ze ZOO. Foto z Ignis Brunensis a pivních slavností.

1 komentář:

i2M-ovi řekl(a)...

Betélná čumkarta č. 29 z Priglu i fajný krokóš máznuté na čumkartě č. 33 ke stropu na Rathausu.