neděle 14. března 2010

May Day Letňany

Kvalita veletrhů a výstav značně upadá a nebo je špatně vybírám:-). Vzhledem k tomu, že letošní aeroexpo se uskuteční v Příbrami, kam se vrátilo po roční přestávce z Prahy, našel jsem na aerowebu pozvánku na letošní ročník aviatic expo do pražských Letňan. Mělo mě tak trochu napadnout, že akce spojená ještě s výstavou outdoor, čtyřkolek, 4x4 sportovních aut(žádné jsem nepotkal) a lodí a karavanů, nebude zcela určitě zaměřená pouze na létání, ale tohle...??

Kdo zná pražské výstaviště, tak ví, že se skládá z několika hal, které co do velikosti vévodí hala "A". Zvyklý z výstavy "Amper" na obsazenost všech výstavních ploch, jsem sázel na množství, které by v horším případě zastínilo kvalitu. Stalo se však, že kvalita nezastínila vůbec žádné množství, protože ono zkrátka to množství nebylo. V provozu pouze hala "A", u vchodu zaparkovaná Cessna 172 letňanského aeroklubu a uvnitř jejich malý stánek s tiskovinami a letáky, kde jsem si spíše než s nimi popovídal s klukem, který si připravuje licenci v hradecké Deltě. Na výstavní ploše se ještě nacházely dva malé UL a stánek s "mini" vrtulníky. Hej, tak to tedy byl mazec!! Většinu procházky po ploše jsme tak strávili porovnáváním karavanů, obytných automobilů a úvahami, zda-li pořídit bydlení a nebo takové auto:-). Po hodině a půl přestalo být co procházet a 400,- korun za vstup a parkovné tak nakonec propadlo ve velké zklamání. Naštěstí jsme do Prahy nejeli jenom kvůli výstavě, ale chystali jsme se také na večerní představení Divotvorného hrnce v divadle Na Fidlovačce. Zbývalo už jen vyplnit čas - ať žije obchodní centrum Letňany:-)
Bohužel si letos nebudu moci spravit náladu na aero expo, protože termín se shoduje s datumem voleb do parlamentu. Takže místo investice do cesty a vstupu, raději peníze vydělám ve volební komisi:-). Všem dnům ale není konec. Hned na začátku června budeme v Pardubicích slavit 100 let létání v Čechách na hodně rozšířené aviatické pouti. Pak možná v srpnu Budapešť a Redbull Air Race(zatím jen zbožné přání:-)). Mno a sezónu zakončí podzimní CIAF HK, který doufejme bude ještě lepší, než ten minulý!!




Žádné komentáře: