pátek 10. dubna 2009

Stavíme...:-)

Psát na blog v tak krásném počasí je skoro hřích:-). No ale už tu dlouho nic nebylo a teď delší dobu možná ani nebude, tak proč ne, když mám chvilku.

Jaro je tu(spíš léto) a tohle počasí zřejmě ještě chvilku vydrží. Snad jsme si to teď nevybrali a zbytek léta bude stejný. Docela to člověka nabijí, i když za pár měsíců budem stejně remcat, aby se zase trochu ochladilo(někteří:-)).

No a to hlavní, přiblížila se doba velkých prací na domu. A protože jsme se rozhodli, že jednu polovinu předěláme společně se Zuzkou o trochu víc, než jen o výměnu oken(která proběhne všude), tak jsme museli začít už minulý víkend. A ještě že tak - z obyčejného škrabání zdí kvůli malbě, se stalo i nahazování nové omítky. Zkrátka je to už docela znát, že dům nějakou dobu stojí. Všechno musíme zvládnout co nejdříve, protože až začnou okna, nebude prostor a budeme se stěhovat z jedné poloviny do druhé a zase zpátky. Představu už máme, takže hotovo bude odhaduji na konci května. Skoro dva měsíce - no páni:-). Do té doby si volna moc neužijem. Bude to z práce do práce. Stejně jako dnes...no a místo pondělní pomlázky budu držet v ruce zednickou lžíci a místo vajec budu možná tak malovat stěnu. Nic z toho prvního bych ale stejně nedělal, protože velikonoce neslavím. V roce je přece mnohem víc spontálnějších příležitostí, jak se pobavit, než s železnou pravidelností obrážet s partou kamarádky, zlískat se do němoty a být domů odveden(pokud je někdo střízlivý), nebo dokonce odnesen. V nejhorším případě přijít až druhý den:-).

1 komentář:

Renča řekl(a)...

Tak to Ti nezávidím, my teďka máme to samé...
Od středy nám měnili okna, mezitím jsme škrábali zdi a dneska vysekávali prasklinymy mezi panely, zítra budeme cementovat ...
Takže práci zdar a ať Vám to jde od ruky