úterý 4. srpna 2009

Ahóóóóóóóój

Takhle od plic jsme křičeli celý víkend....na sebe i na lidi okolo řeky(a že jich bylo). Naše první vodácká zkušenost celkem slušně dopadla. Počasí se vydařilo a nám se povedlo ani jednou neskončit ve vodě. Z šesti lodí jsme měli i trochu kliku, ale povedlo se to. Zákeřníci nás tam sice chtěli poslat na konci, ale my jsme jim v posledním úseku utekli o několik set metrů, takže než se vzpamatovali, sušili jsme loď na břehu. Je mi jasné, kdo půjde na řadu příští rok jako první. Má se z toho prý stát každoroční víkendová akce.

Dvanáct lidiček, šest lodí a trasa z Kostelce nad Orlicí přes kemp v Týništi nad Orlicí do hradeckých Svinar. Orlice je celkem klidná řeka, i když vodáci ji stále objevují. S Vltavou se to asi nedá srovnat. Tady jsme si chvílemi připadali jako při průjezdu deštným pralesem, kde byly břehy skoro nepřístupné. Vyrazili jsme v sobotu v poledne a k večeru dorazili do kempu. No kemp to tedy nebyl, spíš hospoda s paloukem okolo, kde jsme si mohli postavit svoje stany. I přesto tam bylo docela dost lidí a tak zábava běžela do pozdních večerních hodin. Což nás po únavné cestě docela trápilo - nedalo se spát:-). Ráno odjezd naplánovaný na devátou a nejdelší trasa před námi. Pauza byla v Krňovicích, kde je jako obvykle hospoda. Vyhládlo - takže hurá na jídlo a pivo:-). Ve dvě hodiny odstartoval poslední úsek, který jsme dojeli za pět minut dvanáct...okolo páté hodiny totiž propukly vydatné bouřky a déšť k tomu. Sbalili jsme všechno co bylo potřeba, vrátili lodě a upalovali domů, do sprchy a do postele. Příště už to asi bude lepší, ale teď to bylo poprvé, takže bez zkušeností, tělo rozlámané a dvoudenní ostré sluníčko taky udělalo své:-).

Vodáctví je zajímavý sport, ale nejsem si jist, jestli bych takhle dokázal strávit celý týden dovolené třeba na Vltavě. Jako víkendová akce super, ale po celém týdnu bych se z toho asi další týden dostával:-). Takže asi až za rok na stejném místě.

Žádné komentáře: