pondělí 20. června 2011

Rušno na letišti

Kamkoliv se v životě chystáte, vždycky je dobré se alespoň minimálně připravit. Platí to dvojnásob, jestliže očekáváte nepříznivé počasí. Píšu nyní o cestování, nikoliv o pracovním pohovoru, nebo školním dnu, aby to někoho nemátlo. Naplánovali jsme totiž další "spotterskou" návštěvu Ruzyně a tentokrát jsem se na ni opravdu těšil. Nové nádobíčko a zkušenosti z minula mohly zajistit perfektní sledovačku. Bohužel počasí trochu nepřálo. Třikrát nás déšť minul, ale na počtvrté už jsme dostali plnou palbu, včetně krup:-). No nic, i to k tomu patří. A když jste připraveni...
Posuďte sami, jak se nám cca 4 hodiny za plotem ruzyňského letiště vydařily - Fotky. Jeli jsme sice tak trochu najisto, podle letového plánu na jeden Boeing 747 a Airbus A340, ale nakonec nás letiště překvapilo úžasným provozem, kdy jsme nestačili fotit jedno letadlo za druhým. Naše sbírka se tak nečekaně rozšířila o další "wide body" Airbus A330 a Boeing 767, oba ve službách americké Delta Airlines. Také přibyla ještě jedna 747 a nespočet menších letadel. Nebýt nevědomého odchodu těsně před příletem dalšího A330 od Emirates, který nám prosvištěl doslova za zády, mohli jsme mít sbírku kompletní. Mám na mysli sbírku toho nejvetšího, co může v této v chvíli letiště nabídnout. Na závěr důležitá poznámka. Pokud se chystáte na takové focení, je nutné počítat s ochranou letiště - vysoký plot, který může focení narušit. Proto mezi nezbytnou výbavu zahrňte i štafle. Dostanete se tak nad ostnatý drát, který vám nebude vadit v rozhledu. Správa letiště v tomto směru nijak nebrání použití žebříku, pokud se díky němu pochopitelně nechcete dostat na druhou stranu. Zkrátka chovejte se slušně a budou se tak chovat i k vám.
V souvislosti s tímto článkem a také změnou fotografického "nádobíčka" došlo i na změnu veřejné galerie, kde budou od této chvíle viset všechny moje fotografické pokusy i nepokusy:-).

Žádné komentáře: