čtvrtek 15. ledna 2009

Jak být tím kým nejste?

Na úvod bych rád vzkázal všem pochybovačům, kteří nevěří, že tyto stránky potáhnu ještě nějakou dobu - Těšte se:-)! Je pravda že poslední dobou nestačím psát nové články, ale to je ovlivněno několika faktory. Jednak nemám zatím úplný přístup k internetu, jaký bych potřeboval. Dále se nesnažím na blogu řešit malichernosti s každodenního života a zaměřuji se spíš na klíčové problémy(a nebo velké zážitky), což je pro mě v tuhle chvíli práce. No a také se snažím být maximálně se Zuzkou, i když je to trochu náročnější, protože je přes týden v Praze. Když je ale pochopení na obou stranách, tak jde všechno. Jsme přeci dospělí, ne:-)?

Ještě bych rád pogratuloval mým ostravským kamarádům Radoshakům k malé, nebo malému Radoshákovi. Kdypak že vykoukne na svět? V srpnu? No, bylo nám divné, že Raďa na Silvestra skoro vůbec nepila...:-) a tady je výsledek! Takže přeju hlavně ať je zdravé a všechno proběhne bez problémů. Držím palečky...i na nohách:-):-).

Ale zpátky k tématu. Při mém hledání pracovního uplatnění se mě většina mých přátel snaží přesvědčit, abych se znovu ujal obchodní pozice. Je pravda, že rok samostatného podnikání, navíc ve finanční branži, mi hodně dal, ale taky dost vzal. Jako kdybych teď ale nějak neměl motivaci pro jednání s lidmi s cílem uzavřít s nimi obchod. Většinou se totiž v takové situaci musíte oprostit od všeho a přirozeně reagovat na potenciálního klienta. Většina rozhovorů totiž nikdy nemůže být přesně nalajnovaná a proto jakákoliv rada a příručka vám může jenom ukázat cestu, ale jít po ní už musíte jen samy. Musí z vás vyzařovat pohoda, že nemáte co ztratit a že jakýkoliv argument proti strany zvládnete v pohodě. Cokoliv z toho porušíte, tak vám klient přestane důvěřovat. Obchody se totiž někdy uzavírají už přímo na začátku schůzky...

Sečteno a podtrženo jednání s lidmi se prakticky nikde nevyhnu, jen třeba nemusí jít nutně o obchod. Všelijaké kličky a poučky jak nejlépe zaujmout, to je k ničemu a nebo jsem tím už unavený. Navíc jak si potvrzuji, člověk se zkušenostmi může dnes jít dělat prakticky cokoliv, pokud má trochu štěstí, snahy a vytrvalosti. Z toho všeho mi tedy zbývá už jenom to štěstí...trávím totiž denně hledáním práce hodně času a snad se tedy výsledek brzy dostaví. A nemyslete si, že mě nějak baví sedět doma na zadku...:-)

2 komentáře:

Unknown řekl(a)...

Ahojky strejdo,
děkujeme a všichni tři :o) ti držíme palce ať najdeš práci přesně takovou jakou hledáš.

Zdeňka řekl(a)...

Snaha, vytrvalost a trochu toho pokakanýho štěstí, ale někdy ani to nefuguje a flákneš sebou na hubu, ale Tobě fandím můj milovaný synovče a věřím, že Tebe nic takového nemůže nepotkat. A Radkovi a Radce ač je znám jen z jejich a Tvého bloggu gratuluju k mimi. Z.