sobota 18. července 2009

FB

Co právě teď dělá...? Oblíbený začátek dne s populární sítí Facebook pro některé z nás. Ani já nejsem vyjímka, i když někdy svůj status upravím během dne třikrát a někdy na něj tři dny nešáhnu. Díky této síti se může každý samostatně prezentovat před svoji skupinou přátel. Ať jde o obecné informace, fotky, nebo diskuze...stačí napsat nějaké zajímavé téma a už se dějí věci. Je i zajímavé sledovat, jak dochází k vývoji jednotlivých lidí přímo na této síti. Někteří horeční začátečníci, kterých bylo na společné domácí obrazovce plno už dávno zapomněli co to FB je a objevují nové a nové věci, u kterých vydrží stejně a stejně dlouho. Takže chvilku. Zůstávájí jenom Ti, které tento server neovládá a kteří se ho snaží spíše využívat k usnadnění komunikace a získávání názorů od svých přátel. A jejich větší nebo menší aktivita vyplývá spíše s momentálního pracovního, nebo soukromého vytížení...To je nezávislé na počátečním nadšení, které se dá úspěšně tlumit tím, že chvilku zabere, než si vytvoříte svoji vlastní síť přátel. A dá se říci, že už znám jen poslední dva zatvrzelé odpůrce, kteří této síti ještě nepropadli.

Nedávný článek na IDNES o trávení času stráveném na internetu, konkrétně na této sociální síti jasně ukazuje, že lidé se chtějí práci také trochu pobavit. Já sám bývám připojen mnohdy celý den, ale čas sledovat vývoj novinek mám pouze ve chvílích pauzy. Vzhledem k mojí vytíženosti v současné chvíli by to ani nebylo možné...mnohem klidnější je to potom samozřejmě doma, kde tomu ale nepropadám.

Takže co právě teď dělám(e)....odpočívám po večerním flámu se Zuzankou a mám po hodně dlouhé době psací náladu na svůj blog. Další plány máme až na zítra, takže dnes už jenom relax a klávesnice!

Žádné komentáře: