pátek 14. listopadu 2008

Zelená končí

Nejsem velký fanoušek policie ČR a zejména jejich nového hesla "Pomáhat a chránit", ale i tak si rád přečtu článek o modernizaci vozového parku našich střážců zákona. Ten sebou nese jak nové vozy, tak i nové barevné označení. Zřejmě budu patřit k menšině, když vyjádřím svůj názor, který soudí, že změna prospěla a celkem se povedla. Z mého cestování po silnicích evropy jsem už viděl policejní vozy v celé řadě zemí a nejvíc mám v "oblibě" model, který se hojně využívá ve Velké Británii a taky Irsku. To znamená barevná kombinace svítivě žluté, modré a bíleho základu. Takové auto si zkrátka nespletete. V minulosti vás na ně mohly upozornit majáky, které čněly na střeše auta jako everesty. Dnes už ale připomínají spíše lištu od nosiče, takže vám to nepomůže. Jsem tedy rád, že si nakonec papaláši vybrali tuto barevnou kombinaci.

I přesto kolik to všechno stálo peněz je pravda, že deset roků staré Felicie už dosluhují a musí se obnovovat. Naši důvěru v policii zřejmě takový krok neobnoví, ale třeba je to začátek. Všechno vychází hodně z naší kultury a smýšlení. V západní evropě mají před policií respekt a nemyslete si, že by pracovala o něco lépe, než ta naše. Několik kamarádů v uniformě mám a nejde brát všechno tak doslova, hlavně v médiích, které se vždy a všude zaměřují jen na to špatné. Nikoho tady neobhajuji. Všechno je bohužel vždycky a jenom v lidech. V nás a v našem přístupu k zaměstnání, kterým policie bezpochyby také je. Jen si vzpomeňte, jak se někteří z nás v práci flákáme, když sem tam můžeme...

Takže jsou lidé dobří a jsou lidé zlí...a stejným poměrem určitě pracují i u policie. Chovejme se proto tak, abychom s nimi přicházeli co možná nejméně do styku a budeme mít klid. No a pokud si to situace žádá, tak bychom si měli uvědomit, že jsou to taky jenom lidi jako my. Inspiraci jsem bral z dnešního článku na seznamu.

2 komentáře:

Zdeňka řekl(a)...

Fakt super a pak přijdeš na služebnu a tam tříská policajt do patnáct let starého počítače, ale to není tak vidět.

Luk řekl(a)...

15 let...to bude ještě psací stroj, ne:-):-):-).