pátek 5. září 2008

Moderní doba

Ta nás často okrádá o pohyb a také o radost z vnímání krás světa okolo nás. Někteří už to ale vidí opačně - moderní doba nám umožňuje pohybovat se rychleji, snadněji se domluvit a spojit s kýmkoliv a kdekoliv, nicméně...Z toho začínáme lenivět.

Jen si přiznejte kolikrát jste radši usedli do auta, než aby jste ušli pár set metrů do obchodu...mě to napadlo dnes, při mojí další pěší cestě domů. Na Ballybrit to mám z centra dobrých 45 minut po vlastních a zcela upřímě vám píšu, že po našlapaných 8 hodinách v práci, není tahle cesta nijak jednoduchá. Za to vás to ale táhne domů a ještě více vás motivuje, když si každý na konci vaší pracovní doby klepe na čelo, že jdete takovou dálku pěšky. Chodit je přece pro člověka naprosto přirozené, tak proč pořád sedět v autě...

Vzhledem k tomu, že vycházím z historického centra a slunko je už po deváté dávno za obzorem, tak si můžu vychutnat krásy nočního Galway se všemi barevnými světélky. Nejsem dvakrát vyznavačem předimenzovaných měst s osvětlením na každém metru. Dávám přednost jasné noční obloze s hvězdami. Ale při cestě domů má tohle osvětlení svoje nezaměnitelné kouzlo, kvůli kterému bych sice jen tak nešel večer na procházku, ale cestou z práce si ho užívám:-).

Žádné komentáře: