neděle 8. června 2008

Home bodybuilding

Medardova kápě čtyřicet dní kape...tady je to asi jedno, nic tu nevydrží dlouho! Hezké počasí a stejně tak i škaredé! Ale jak je v Čechách? Né že bych byl na pověry, ale když vím, že něco takového se říká, tak alespoň řeč nestojí a já mám úvod do článku:-).

Vzhledem k tomu, že jsme včera s Radkem dovezli domů posilovací lavici zakoupenou v nejmenovaném obchodě:-) a úspěšně ji složili během hodinky, tak musela následovat zatěžkávací zkouška v podobě prvního tréninku. Který proběhl dnes ráno. A na který jsem začal připravovat i podrobný plán. Vzhledem k tomu, že se mi už fitness vzdělání dostalo v podobě školícího kurzu Tonus v Praze, kterého jsem se měsíc účastnil, tak to nebyl problém. Arnold z nás asi hned tak nebude, ale pro začátek to nebylo špatné:-). Počáteční obavy z velikosti lavice, která je zřejmě kvůli ceně dimenzována na menší výšku postavy se nenaplnil a my jsme nalezli cestu jak na ni cvičit celkem pohodlně. Chce to jen fantazii:-). Nápis na jedné části konstrukce nás taky nechává chladnými. Zatím... Maximální zátěž lavice je totiž 200kg. Nicméně je to včetně naší váhy...takže až nějaké to kilo přiberem a budeme na bench press zvedat nad hlavu 100kg:-), budeme na hranici... Kdoví ale kdy to bude! V tuto chvíli oba začínáme kruhovým tréninkem pro zpevnění celého svalového tonusu. Chce to vytrvat! Protože jsme v zahraničí, kde nemáme jiné vyžití, mimo občasného cestování a vycházek po okolí, tak nám to zřejmě ale vydrží dlouho. A navíc se můžeme oba motivovat. Bude nás totiž čekat stejný problém! Ať sníme co sníme, nepřiberem:-)! A stejné to bude i se svaly, bude to chtít hodně zapracovat na jídelníčku, protože jak psal Martin "Lepták" , jídelníček tvoří 70% úspěchu. Podle mě je to ale jenom 69% úspěchu:-)!!! Takže ať nám to bejčí:-).

2 komentáře:

Radek Hojgr řekl(a)...

Mno kucííí, ja teda nevím, ale doufam ze ty cokolady, pivka a knedliky budu moct konzumovat dal...

No ne, vazne. Moc velkej jedlik masa teda nejsem, tak jsem celkem zvedavy jak dopadne muj svalovy tonus. Protoze podle Martina je to nejvice o mase. Uvidime, za par mesicu snad podam podrobnejsi info. Treba na nasem blogu...

Martin a Jitka řekl(a)...

No tento problem mam i ja . Nepriberu a nepriberu , ale jen v pripade ze nedodrzujz stravovaci plan :) for example : rano snim misticku tvarohu s jogurtem a s kousky nejakeho ovoce , hodinu na to 2x celozrne pecivo a pripijim protein , obed 200-300gr masa s ryzi nebo testovinami , mezi dalsim jidlem vypiju protein a asi ve tri si dam nejakou svacinku(jedno co) v sest hodin si dam varit do vody kureci prsnik a 3 vajicka . A okolo desate jeste spapam Jitce nejakou zeleninu . Zarucene to funguje jak jsem uz psal ve svem clanku ale musi se to dodrzovat a jednou za 14dni se sprasit a to poradne . Takze knedliky , mcdonald , sladkosti , zmrzliny atd . Tak drzim palce at to roste !